Ikitalven SnowSymposium kokosi kirjavan joukon lumenveistäjiä Nallikarin Talvikylään 3.-5.3.2017.

Viikonlopun aikana veistäjät toteuttivat Talvikylään useita lumiveistoksia ja yleisöllä oli mahdollisuus seurata veistäjiä työssään. Valmiit teokset ilahduttivat Talvikylän vierailijoita aina sulamispisteeseensä asti.

veistoa talvikylassa

Lumiveistosten yhdistävänä teemana olivat pohjoisen arktiset eläimet ja luonto. Teoksilla veistäjät tahtoivat paitsi tuottaa iloa Talvikylän vierailijoille, myös kiinnittää huomiota lumesta ja jäästä riippuvaisten eläinten tulevaisuuteen sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Ikitalvi on Maailman luonnonsäätiö WWF:n Lumi-kummi.

jaakarhusudet

Nallikariin saapui lumenveistotiimejä sekä sooloveistäjiä ympäri Suomen; paikalla oli yhteensä 19 Nallikarin kauneudesta, täydellisestä talvisäästä ja kaikin puolin hulppeista puitteista hurmioitunutta veistäjää. SnowSymposiumissa nähtiin mm. tänä talvena Suomea Japanin Sapporossa edustanut Veistovesselit, maailmaa kiertänyt Sculptico, Atlantin ylpeys Team Sealand, paikalliset Tuulispäät sekä liuta muita huikeita veistäjiä.

vesselit ja miia

Ensimmäisenä paikalle saapuneet veistäjät aloittivat työskentelyn perjantaiaamuna, veisto jatkui läpi viikonlopun aina sunnuntai-iltapäivään saakka. Viikonlopuksi sattuikin varsin upea ja aurinkoinen talvisää, joten Talvikylä oli täynnä pieniä ja suuria kävijöitä. Myös lumiveistokset näyttävät parhaat puolensa aurinkoisella kelillä.
            
marikiiamanu

SnowSymposium järjestettiin yhteistyössä Nallikarin Talvikylän & Nallikari Lomakylän kanssa. Lumitekniikasta vastasi Snowhow. Suurkiitos kaikille yhteistyökumppaneille!

tuulispaat nallikari

When the temperature hits the freezing and you're still out under a starry sky working on your sculpture, you know you're in a right place. – Katja D, Tuulispäät

Sculptico missejakaisa

Loistava tunnelma ja upeat puitteet lumenveistolle ja ulkoilulle. Suomi kaipaa lisää samankaltaisia tapahtumia, jossa yhdistyvät taide, ulkoilu ja hauskanpito. Lumielementit ja -veistokset ovat ekologinen ja näyttävä taidemuoto! Isot kiitokset koko tiimin puolesta, että saimme olla mukana. – Minna E, Sculptico

teamsealand

Now this was swanky. We should do this every year! – Janne A, Team Sealand

Nallikarin SnowSymposium oli lumenveistäjän mannaa ja myrhaa. Kaunis paikka ja erittäin mukava veistoympäristö ystävällisessä Oulussa teki lähtemättömän vaikutuksen. Tätä lisää ja usein kiitos! – Ville A, Veistovesselit

http://youtu.be/VwWhJoYukH4

Kuvat & video: Anna Koivukangas & Sami Hänninen

Yhteistyössä mukana