Tervehdys veistäjät ja kausittaisen taiteen ystävät.

Vuoden 2016 lumenveiston SM-kilpailu on pulkassa. Veistospuistomme on ihastuttanut katsojia Vihti Ski Centerissä ja median välityksellä myös maailmalla. Maamme veistoeliitti teki uskomatonta työtä vaikeissa oloissa, joten lopulta myös luontoäiti päätti tukea tapahtumaamme ja palkita päättäväisyytemme kauniilla lumipeitteellä.

Tapahtuma järjestettiin pääosin paikallisten yritysten ja yhteisöjen voimin. Suurin osa oli mukana jo 2014 Vihdin SM-karsinnoissa, mutta tämä olikin ihan toisen kokoluokan koitos. Flunssaepidemia verotti talkooväkeä ja muutamia yllätyksiäkin ilmaantui, mutta saimme projektin kunnialla päätökseen. Onneksi veistäjät ovat niin rautaisia tyyppejä, että pienet flunssat eivät menoa haittaa; vain yksi veistäjä joutui perumaan sairaustapauksen johdosta.

 

Kilpailun tuomareina toimivat Simo Takanen, Anne Rautiainen ja Matti Vaskimo. Kaikki tuomareista ovat arvostelleet lumiveistoksia aiemminkin ja arvosteluprosessi oli heille tuttu. Tehtävä oli varmasti todella vaikea kilpailun kovan tason, sekä kiireisen aikataulun johdosta, mutta jury teki hienoa työtä ja seison täysin tuomariston päätöksien takana. Osaltani ohjeistin tuomarit vain kuutioiden koostumuksen ja kilpailujärjestelyiden osalta, palkintopallilla en vielä tiennyt miten tuomareiden tai yleisön äänet jakautuisivat. Valmiit työt ovat nähtävissä Ikitalvi ry:n internet- ja Facebooksivuilla, lisäksi video veistospuistosta Ikitalven You-Tube kanavalla.

 

Pitkällä tähtäimellä aiomme levittää lumen- ja jäänveiston ilosanomaa mahdollisimman monipuolisesti. Kausittainen taide on muutakin kuin veistäjien keskinäistä kilpailua; se on ulkoilua, liikuntaa, kulttuuria ja yhdessäoloa. Suurin osa veistäjistä tekee työnsä ensisijoisesti yleisölle.

Uskon vakaasti, että laji saa vielä Suomessakin arvoisensa huomion. Tämä vaatii tietysti paljon työtä, mutta sitähän me emme pelkää. -Nostetaan pohjoinen voimavaramme yhdessä otsikoihin!

 

Hyvät veistäjät, yhteistyökumppanit ja yleisö

-Ihan Järjetön Tattis!

 

Kilpailun johtaja,

Janne Andberg
www.ikitalvi.com

Yhteistyössä mukana