Lumenveiston SM-kilpailu, Juuka 3.-5.2.2017.

Järjestäjinä Ellin Taitajat ja Suomen Latu

 

Kerran vuodessa Suomen parhaat lumenveistäjät kokoontuvat mittelöimään suomenmestaruuksista. Tänä vuonna kullasta ja kunniasta veistettiin Pielisen rannalla Juualla. Ikitalvi neuvoi ja konsultoi juukalaisia kilpailujärjestelyissä ja tästä hyvästä jäsenemme saivat seitsemän €urotaalarin alennuksen kilpailumaksuista.

Ikitalvi oli taas mukavasti edustettuna; taidesarjassa esiintyivät Ragnarök ja Tuulispäät, soolona veistivät Lilli Salo, Kiia Aihkisalo ja Marianne Aittoniemi. Lisäksi mukanamme oli Rasha Said, joka toimi tapahtuman kuvaajana. Lilli ja Marianne veistivät nyt ensi kertaa soolosarjassa.

 

at juuka 1 2

 

Majoitustilat olivat oikein miellyttävät, paitsi Ragnarökin ja Saidin osalta. Heidän omassa keittiössään oli näet vain yksi tuoli. Avauduimme tästä kilpailujärjestäjille, jotka olivatkin oikein pahoillaan. Muutoin homma toimi kuitenkin kuin rasvattu jokin. Juukalaiset pitivät hyvää huolta veistäjistä (miinus ne tuolit). Kilpailupaikalla toimi työkalujen teroituspalvelu ja ylimääräistä lunta poistettiin traktorin avulla. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, kahvia ja mehua sai noutaa aivan veistopaikan ytimestä. Ennen kaikkea veistomateriaali oli laadukasta, tosi tiukkaa ja oikein nautinnollista työstää. Veistoaikaa oli perjantaista sunnuntain keskipäivään asti ja lumitaiteilijoille annettiin mahdollisuus veistää vaikka yön yli. Niin jotkut sitten tekivätkin.

 

atjuuka 3 4

 

Tuulispäiden veistoalue piti eristää nauhoin kesken kilpailun, kun yleisö ei jättänyt neidoille työskentelyrauhaa. “Juukalaisten eristämä alue” auttoikin Tuulispäitä synnyttämään suomineidon ajoissa. Opimme myös miksi lumi on valkoista. Entäs pyllykairaus? Kyllä, pyllyjäkin siellä kairattiin. Illalla saunoimme ja sosialisoiduimme, Ragnarökin keittiössä tuli seisoskeltua aika paljon. Saimme myös yövieraita leirikoulutyyliin; tämä saattoi vähentää unien määrää, mutta ihan kivaahan se kuitenkin oli. Joidenkin mielestä. Toiset jäivät kyllä kaipaamaan kauneusuniansa.

 atjuuka 5 6

 

Lauantaina pidettiin perinteinen Lumiparlamentti. Siellä oli myös ruokaa ja kivoja, aavistuksen päihdyttäviä virvokkeita. Lumiparlamentti tuumi, että ensi vuoden kilpailut voitaisiin pitää Kouvolan Kuusankoskella, veistokenraali Veijo Oinosen mittavan uran kunniaksi. Turinoitten ja tarinoitten jälkeen kävimme vielä rantasaunassa, jotkut myös Pielisessä kylpemässä. Toiset eivät veistämiseltään ehtineet saunaan koko viikonloppuna.

 

atjuuka 7 8Sunnuntaina vedettiin sitten loppu(hara)kirit. Joillain saattoi tulla kylmä, toisilla taas hiki.

Ragnarök Vihdistä veisti hopealle häviten vain Kouvolan Lumisteille. Marianne saalisti soolodebyytillään pronssia. Oli muuten hiton kivaa. Juukalle voisi lähteä toistekin, oli siellä sitten jään, hiekan tai kivenveistokisat. Iso kiitos juukalaiset kilpailujärjestäjät! Mieleen jäivät ennenkaikkea Tuula, molemmat Tapiot, sekä tietysti myös uudet ja vanhat kilpakumppanit.

ikitalvi crew


Ikitalvi kiittää ja kiitää kohti seuraavia talvikommelluksia.

 http://www.youtube.com/watch?v=qjkYKMEqako

Yhteistyössä mukana