Ojakkalan Talvirieha 26.2.2017Ikitalven edustustrio Mika Kedrin, Tuuli Luoto, Lilli Salo toteuttivat Ojakkalan Talviriehaan lumenveistotapahtuman. Maa oli valkeana edellisinä viikkoina sataneesta lumesta ja aurinko paistoi.1,2 m kanttiinsa oleva pikkumuotti kuljetettiin paikalle lauantaina. Yhteistyökumppani Paavo Hacklinin suosiollisella avustuksella veistoaihioiden tekeminen sujui joutuisasti. Muutaman tunnin kuluttua pönöttivät kauniin säännölliset kuutiot urheilukentän laidalla.

ojakkalantalvirieha

Tapahtuman alkaessa kaikki oli valmista, Ikitalven lippu liehui ja työkalut olivat järjestyksessä. Mika ryhtyi työstämään kenttälapion avulla kuutiosta idean mukaista veistosta Lillin ja Tuulin keskittyessä paikalla parveilevien ihmisjoukkojen informointiin sekä ohjaukseen. Kiinnostuneita oli kaikenikäisiä ja kokoisia. Ei mennyt kauaakaan kun kaikki kuutiot olivat jo työn alla, jotkut innokkaat ryhtyivät veistämään omaa veistostaan lumipenkkaan! Veistäjiä ohjeistettiin myös työkalujen turvallisesta käytöstä ja muistutettiin lainattujen tavaroiden oikeille paikoilleen palauttamisen tärkeydestä.

ojakkalantalvirieha2

Paikalliset martat olivat loihtineet aivan mainiota kuumaa soppaa joka leivän kanssa tarjoiltuna ravitsi sopivasti Talviriehaan osallistujia. Jokaisesta aihiosta muodostui jonkinlainen veistos ja ainakin Ikitalven porukka oli oikein tyytyväinen kaikkien tekijöiden tarmokkuuteen ja työtäpelkäämättömään asenteeseen.

Ikitalven oma taideteos löytyi kun löytyikin lumikuution sisältä, se tuli kuvaamaan pitkäpartaista peikkovaaria joka istuu kivellä, nojaa keppiin ja pohtii maailman menoa. Talvirieha keräsi ennätyksellisen paljon kävijöitä, toivottavasti tapahtuma toteutuu jälleen ensi vuonna!

- Mika Kedrin, Tuuli Luoto & Lilli Salo

 

 

Yhteistyössä mukana