Tervehdykset Tosi-Lapista!

Kävin Enontekiöllä, suomineidon käsivarressa ihmettelemässä kausittaistaiteen arktista olemusta.

Seppo Lankinen joukkoineen järjesti Pohjoismaiset Lumen- ja Jäänveistokilpailut nyt toista kertaa, allekirjoittanut oli mukana myös viimevuonna. Kilpailun teema on Yhdessä.

Tämä kaksoiskilpailu alkoi 25.2. Kilpisjärvellä seitsemän tunnin jäänveistokilpailulla. Tämä olikin varsinainen yksilöiden sprinttikisa, jossa aikaa hifistelyyn ei juuri jäänyt. Tämä oli vauhdikas ja rankka koitos kaikille osallistujille, mutta veistopaikalla vallitsi silti avulias ja yhteisöllinen tunnelma. Kilpailun voitti Juha Katajisto Sysmästä, hopealle veisti Elisabeth Kristensen Kristiansandista ja pronssille kaiversi Riitta Matikainen Joroisista. Saavutin saman pistemäärän kuin Riitta, mutta tipuin kuitenkin oikeutetusti neljännelle sijalle. Samana iltana siirryimme noin 200 km vasemmalle Hettan naapurikylään.

 

 http://www.youtube.com/watch?v=-aP2H4N1pek

Hettalla kisattiin lumenveistossa 26-28.2. Lumi oli hienoa, puhdasta ja nautinnollista. Säätila pyöri miellyttävän 10 ja 30 pakkasasteen tuntumassa, eli Lappi näytti parasta puoltaan. Tässä kilpailussa oli hiukan enemmän aikaa seurustella ja jeesailla kaveria. Toiminta olikin taas varsin yhteisöllistä ja sekä työkalut että taidot laitettiin mukisemmatta jakoon. Kilpailun voitti Tarja Matikainen Lempäälästä, hopeaa veisti Elisabeth Kristensen ja pronssille jyräsi Juha Katajisto.
Minä jäin kilpailun kuudenneksi, mutta olen tähänkin tosi tyytyväinen. En nimittäin hävinnyt huonommille.

http://www.youtube.com/watch?v=NshKBoVODDk

Kokonaiskilpailun voittivat Elisabeth ja Jussi yhdessä, kuten teemaan kuuluu. Riitta oli kolmas ja mina jäin taas neljänneksi, vissiin neljällä pisteellä. Jälkifiilikset on kuitenkin tosi mahtavat; Suosittelen Tosi-Lappia kaikille!

Nordic Champions2

Yhteistyössä mukana