Nallikari scale

 

Tervehdys lumen ja jään ystävät!
Vuosi on vaihtunut ja Ikitalven joukot hiovat jo veistorautojaan tulevia koitoksia varten.Yhdistyksemme on vielä vaippaiässä, mutta olemme jo saaneet järjestettyä SM-karsintakilpailut 2014 ja SM-finaalit 2016 yhdistyksen synnyinseudulla Vihdissä. Suomenmestaruuskilpailun järjestäminen on suuritöinen projekti, joka ei välttämättä jätä aikaa tai resursseja muulle veistotoiminnalle. On kuitenkin ollut suuri ilo ja kunnia tehdä tätä taiteenmuotoa tunnetuksi myös Etelä-Suomessa. Ikitalvi ry teki pientä taloudellista tappiota viimetalven SM-kilpailujärjestelyiden johdosta. Rahoituksen järjestäminen on ollut vaikeaa, joten olemme korvanneet puuttuvia resursseja kovalla työllä, hiellä ja intohimolla. Vuodenvaihteessa nimettömänä pysyttelevä hyväntekijä päätti kuitenkin tukea yhdistystämme merkittävällä summalla, joka mahdollistaa kauden aloittamisen täydellä teholla!
 Veistokausi 2017 tarjoaa huomattavasti aiempaa monipuolisemman kattauksen. Olemme solmineet uusia suhteita tapahtumajärjestäjiin ja kulttuuritoimijoihin ympäri Suomen, joten yhden suuren lumieepoksen sijaan osallistumme kymmeniin tapahtumiin Suomessa ja ulkomailla. Katsoisin, että arktinen veistotaide on tällä hetkellä nousussa ja me annamme nosteelle oman panoksemme.
 
VEISTOTOIMINTAA SUOMESSA 2017
Ikitalven Pakkanaalit 6.-7.1.2017. Salainen paikka, Vihti
Kokoonnuimme Ikitalven jäsenien, ystävien ja yhteistyökumppaneiden kanssa avaamaan alkavaa veistokautta.
 
Sähköne Talavi 14.1. Väinölänpuisto, Oulainen
Elektronisen musiikin tapahtuma. Järjestäjänä Elävä Penttilä ja toimiva taidetalo!-hanke.
Ikitalvi rakensi puitteet lumidiskolle pe-la 13.1.-14.1.
 
Alppen Treffen 28.1. Vihti Ski Center, Ojakkala
Osallistumme mahdollisesti tähänkin talvihupailuun, jonka tähtinä mm. Saara Aalto.
 
Lumenveiston SM-Kilpailu 3.-5.2. Nunnanlahti, Juuka
Kauden suurin lumenveistotapahtuma Suomessa. Ikitalvi tukee järjestäjiä ja tapahtumaan osallistuvia veistäjiään. Järjestäjänä Ellin Taitajat ja Suomen Latu. http://lumenveisto2017.simplesite.com/
 
Jäänveistotapahtuma 11.-12.2. Kalajoki
Perinteikäs, jo viimevuosituhannella käynnistetty vuosittainen jäänveistokilpailu.
Järjestäjänä Kari Seikkula, Tapion Tupawww.tapiontupa.fi
 
Design goes Karstula 17.-19.2. Artranta, Karstula
Lumen- ja jäänveistotapahtuma, Ikitalvi konsultoi ja kouluttaa. Tapahtumaan etsitään muutamia kokeneempia veistoryhmiä, 2-3 hlö. Lisäksi veistämään tulee muita porukoita ilman lumenveistokokemusta. http://www.artranta.fi/tapahtumat/lumen-ja-jaan-veistotapahtuma-17-19-2-2017-karstulassa/
 
#LumiKAAOS-työpaja 24.-26.2. Nallikarin Talvikylä, Oulu
Lumenveistotyöpaja Oulun kaupungin Kaaos-hankkeeseen liittyvässä Hashtag-projektissa (Kulttuurivoimala ry). Mukaan haetaan osallistujiksi 15-29-vuotiaita oululaisia. Työpajassa toteutetaan toiminnallisia lumiveistoksia Nallikarin Talvikylään. Työpaja on osallistujille ilmainen. http://www.talvikyla.fi/tapahtumat2
 
Jäänveiston SM-kilpailu 24.-26.2. Kirkonmäki, Kerimäki
Järjestäjänä Pro Puruvesi & Jäälinna ry
Jääveiston XXIII SM-kilpailut järjestetään Kerimäen kirkonmäellä 24. – 26.2.2017.
10 valittua SOLO-jäänveistäjää kokoontuu perjantaina klo 19.00 mennessä majoituspaikkaan Kerimäen Kaukalinnaan
anssi@icemagic.fi
 
Lumenveistotapahtuma 25.2. Tammelan urheilukenttä
Tule mukaan mukaan rakentamaan ja juhlimaan 100 vuoden ikäistä Suomea, tekemällä omanlaisesi veistos Suomi 100 hengessä. Kokoa oma joukkueesi ystävistä, työporukoista, naapureista, kylänmiehistä ym. ja lähtekää näyttämään Suomalaista sisua ja yhteishengen voimaa.
 
Ojakkalan Talvirieha 26.2. Ojakkalan Urheilutalo, Vihti
Pieni ja lämminhenkinen kylätapahtuma Vihdin Ojakkalassa. Lumenveistotyöpaja lapsille.
 
Ikitalven Lumisymposium 3.-5.3. Nallikarin Talvikylä, Oulu
Tapahtumaan etsitään muutamia kokeneempia veistoryhmiä sekä sooloveistäjiä. Tapahtuma on samalla veistäjiä yhteen kokoava “lumisymposium”. Lumitekniikka Snowhow.
 
Nordic Ice and Snow Competition 9-12.3. Kilpisjärvi, Enontekiö
Pohjoismaiset jään- ja lumenveiston kisat ovat siis kolmatta kertaa  ensi keväänä.Koko kisa pidetään nyt Kilpisjärvellä. Ilmoittautua voi molempiin kisoihin tai jompaan kumpaan. anne.keskitalo-hohti@enontekio.fi
 
Ikitalven Kevätkokous ja Kevätpakkanaalit
Tulevaisuuden mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Eteläinen Suomi on varsin haasteellinen olosuhteiltaan, mutta uudet jäsenemme ja yhteistyökumppanimme pohjolassa varmistavat toimintamme jatkumisen myös tulevina talvina. Ikitalvi alkoi Uudeltamaalta, mutta on nyt valtakunnallinen toimija.
 
 
Näiden tapahtumien lisäksi useat jäsenemme edustavat maatamme ulkomailla järjestettävissä kilpailuissa ja tapahtumissa. Yhdistyksellämme on myös muutamia kansainvälisiä kunniajäseniä, joiden toiminta on ollut meille sekä ilahduttavaa että tärkeää. Näistä lisää myöhemmin talven kuluessa. Pysykää veistokanavilla, nautitaan talvesta yhdessä!
 
Hyytävin terveisin
- Janne

Yhteistyössä mukana