Ave!

Veistäjä sanoi "Tulkoon lumi" ja lumi tuli ja veistäjä näki, että se oli hyvä. Sitten tälle latitudille tyypillinen marraskuu ja sen uusi kaveri ilmastonlämpeneminen nostivat rumaa naamaansa ja lumi vaihtoi olomuotonsa takaisin nestemäiseen. Pitääkö tästä ilmiöstä nyt sitten puhua takasyksynä? Vaan älkööt masentuko vesilammikoihinne, kyllä se pakkanen taas palaa! Sitä odotellessa on hyvä tutustua alkavan vuoden kisatarjontaan!

Ikitalvi Ry on tiiviisti mukana maamme veistotapahtumissa etelän vetelästä pohjoisen vähemmän vetelään asti. Vuoden odotetuimpia arvokisoja on tietenkin lumenveiston SM, joka pidetään Juukalla 3-5.2. Näihin (ja muihin tässä esiteltäviin) kinkereihin on vielä mahdollisuus päästä mukaan, sillä ilmoittautumista kestää vuoden 2016 loppuun asti. Juukalta kannattaa suunnata sydän-Savoon Jäänveiston SM-kisoihin, jotka pidetään Kerimäellä 24.-26.2. Maaliskuussa tapahtumakeskiö siirtyy kaukaiseen pohjoiseen Kilpisjärvelle, jossa pidetään jo komannet perinteiset pohjoismaiset jään- ja lumenveiston mestaruuskisat 9.-12.3. Talven aikana otamme myös osaa erilaisiin pienempiin talvitapahtumiin ja tempauksiin.

Kotimaan tapahtumien lisäksi seuraamme tottakai myös ylpeänä tähtiedustajistomme toimintaa ulkomailla; helsinkiläinen veistotiimi Vesselit valloittavat hallitsevina suomenmestareina Sapporon ja samaan aikaan Turun tehotytöt, team Sculptico näyttävät taitonsa Yhdysvaltain keskimmäisellä laatalla, Breckenridgen hiihtokeskuskylässä Coloradossa. Ikitalven veistäjiä tullaan näkemään myös Kiinassa, sekä mahdollisesti muissa kansainvälisissä koitoksissa.

Ohessa vielä lista muutamista Suomen veistotapahtumista. Joulukuussa julkaisemme sivuillamme vielä kattavamman listan, eli pysykäähän kanavalla. Talvi tulee, joten ei muuta kun lunta tupaan ja jäitä porstuaan! UGH!

Veistoterveisin
Markkula
Verkkojen mestari


Lumenveiston SM, Juuka 3.-5.2.
Järjestäjänä Ellin Taitajat ja Suomen Latu http://lumenveisto2017.simplesite.com/

Jäänveiston SM, Kerimäki 24.-26.2.
Järjestäjänä Pro Puruvesi ja Jäälinna
Ilmoittautumiset: anssi@icemagic.fi

Nordic Ice and Snow, Kilpisjärvi 9-12.3.
Ilmoittautua voi joko lumen- tai jäänveistoon erikseen tai jos on hitosti voimaa, niin molempiin samaan aikaan. Ilmottautumiset: anne.keskitalo-hohti@enontekio.fi

 

lumiveiston sm kilpailu 2018

Yhteistyössä mukana